Din suflet pentru suflet...

TESTIMONIALE

Adina CARABAT, SUA

TESTIMONIAL„Scrisoare de apreciere catre Centrul Resedinta Victoria,

Centrul de recuperare Resedinta Victoria este locul in care mama mea locuieste din luna Noiembrie 2021. Aici i se acorda asistenta medicala necesara, ingrijirea de specialitate, dar si socializarea atat de necesara, intr-o atmosfera calda, pritenoasa si ospitaliera, exact ca in familie. Este un loc minunat unde mama se odihneste, se relaxeaza, se plimba ajutata si asistata indeaproape pt evitarea accidentelor. I se ofera suportul necesar pt participarea la diverse activitati fizice si sociale, a descoperit o noua “familie” si a legat prietenii.

Va multumesc din tot sufletul pt caldura, afectiunea si grija cu care mama mea este inconjurata zilnic de catre tot personalul Centrului Resedinta Victoria.

Aprecieri deosebite Dnei Doina Topuzaru pt profesionalismul, caldura, dedicatia, empatia si devotamentul cu care isi inconjoara zilnic rezidentii dar si pt comunicarea exceptionala mentinuta cu familia acestora. „

Ioana-Andreea Ene, Norvegia

TESTIMONIAL„Multumesc din suflet tuturor celor car lucreaza la Resedinta Victoria. Scriu aceste rinduri la foarte scurt timp dupå moartea Mamei. Alzheimer este o boala cumplita pentru cei atinsi de ea, dar si pentru cei din jur. La sfirsitul anului 2019 Mama era inca suficient de lucida sa recunoasca ca nu mai face fata, si ca nu poate avea grija de ea. Am cautat si vizitat mai multe camine de batrini la inceput de ianuarie 2020. Sint fericita ca am ales Resedinta Victoria, a fost de fapt si alegerea Mamei. Imi duc aminte ca deja la prima vizita facuta acolo impreuna cu ea a mingiiat-o pe obraz pe una din asistente si i-a zimbit. Semn bun, chiar foarte bun! A intrat la centru in ianuarie 2020, si nimeni nu se gindea ca va veni o pandemie si ca va trece ceva timp pina o sa o vad pe Mama. Dar am stiut ca este bine ingrijita, multumita. Vorbeam la telefon aproape in fiecare zi. Si conducerea centrului organiza periodic videcall-uri.

Cand avea momente bune, de luciditate, imi spunea intotdeauna ‘’Mi’e bine aici, chiar foarte bine, sa nu iti faci griji. Fetele au grija de mine’’. ‘’Fetele’’ erau pentru Mama personalul minunat de la centru. Vizitele mele la centru mi-au intarit convingerea ca alegerea a fost cea buna.

Locatia centrului este de asemenea de mentionat, fara trafic, cu o gradina foarte frumoasa, care este folosita de beneficiari in sezonul cald.

Cand a venit momentul dificil al trecerii Mamei in nefiinta, am fost alaturi de ea, la centru. Personalul a fost alaturi de ea si de mine. ‘’Fetele’’ aveau si ele lacrimi in ochi la acel moment.

Va multumesc pentru tot ce ati facut pentru Mama in acesti aproape trei ani!”

Adriana Ferenczy - Franta

TESTIMONIAL„In varsta de aproape 80 de ani, ne-am dat seama acum un an, ca mama nu mai facea fata activitatilor zilnice din gospodarie, din punct de vedere fizic si fragilizata de singuratatea care se accentua.
Am ajuns la un momentul greu unde a trebuit sa hotaram sa o ajutam într-un alt mod decat cel sperat de ea, cu teama ca nu ar puta suporta viata în colectivitate.
Am întalnit atunci conducerea Resedintei Victoria, am fost informati si sprijiniti cu mult tact si întelegere în acest moment dureros, nu voi uita niciodata aceasta zi cand mi-a aparut din nou speranta la o viata linistita pentru mama, într-un loc unde ar putea fii bine tratata si inconjurata.
Fiind în strainatate, vizitele sunt mai rare, dar de cand mama este la Resedinta Victoria, nu mai traiesc «cu frica-n san» pentru ea, constatam ca fizic a recuperat o stare de nesperat, si cand vorbim aud în vocea ei linistea care îi procura atentia zilnica, întelegerea si umanitatea unei echipe devotate si prietenia cu unii rezidenti.
Programul de activitàti si socializare este adaptat la ritmul ei si toate propunerile din cursul anului sant gandite cu mult profesionalism. De asemenea, pentru meniul zilnic si îngrijirea medicala, chiar si unele demersuri administrative.
Sprijinul procurat pentru mama ne permite noua, familiei, desi departe, sa o simtim aproape si sa ne apropiem, cu sufletul mai linstit. Este foarte pretios sa putem conta pe aceste persoane de încredere care formeazà colectivul Resedintei Victoria!

ANA VERONICA FLEMING - SUA

TESTIMONIAL„Va felicitam pentru activitatea dumneavoastra si pentru minunatul colectiv de adevarati profesionisti, care ii ingrijesc cu responsabilitate si devotament pe cei dragi noua. Ne uitam cu nespusa placere la mama si bunica noastra si ne bucuram sa o vedem atat de vesela, vioaie si plina de viata.
Colectivul Resedintei Victoria ofera o ingrijire exemplara mamei mele, servicii de o calitate exceptionala, calde si personalizate, interactiune si activitati stimulatoare variate. De cand mama mea s-a mutat la Resedinta Victoria s-a echilibrat emotional, s-a recuperat fizic, iar acum se simte ca fiind parte dintr-o mare familie. Supravegherea este permanenta si atenta, mancarea este delicioasa, asistenta medicala impecabila, cladirea cu gradina ei de o frumusete deosebita alaturi de excursii periodice atractive.
Multumim din suflet intregului colectiv al Resedintei Victoria pentru daruirea de care dau dovada in ingrijirea celor incredintati lor de catre familii, pentru atmosfera luminoasa si senina pe care o creaza in acest atat de frumos centru. Le dorim sanatate, forta interioara si bucurii.”

PARASCHIV CONSTANTIN - BUCURESTI

1 (3)„Greutatile batranetii, imposibilitatea de a se mai descurca singur dupa o anumita varsta, dificultatea stabilirii unui tratament medicamentos corect si eliminarea riscurilor pentru tatal nostru au fost factorii care au determinat intreaga familie ca din anul 2014 sa il stabilim pe acesta la Resedinta Victoria. Initial, cand discutam cu vecinii, prietenii lui sau cu rudele apropiate am intampinat o mare reticenta fata de internarea pe termen lung la un astfel de stabiliment, existand preconceptia ca la un camin de batrani este mai rau ca acasa… Treptat, treptat, starea generala a tatalui meu s-a imbunatatit, manifestarile medicale au fost tinute sub control, chiar eliminate in anumite cazuri, iar cunostintele noastre au ramas impresionate de evolutia favorabila a acestuia. Socializarea alaturi de persoane de aceasi etate, cu aceleasi preocupari si implicarea in activitati ocupationale raportate la nivelul actual au completat recuperarea tatalui nostru si pe partea sociala, intrucat inainte tata locuia singur. Intreg conceptul de la Resedinta Victoria a ajutat la recuperarea tatalui nostru… asistenta medicala, ingrijirea atenta a personalului, sprijinul si suportul conducerii centrului prin comunicarile periodice, procedurile interne bine fundamentate. Multumim din suflet pentru sansa de a petrece o batranete demna alaturi de Resedinta Victoria!”

MARIA VARGOLICI - BUCURESTI

MARIA VARGOLICI„Scriu aceste randuri la aproape 2 ani de cand mamica mea a plecat..un om minunat, care a crescut cu sacrificii 4 copii si careia ii datorez ceea ce sunt astazi – un om cu bun simt si cu credinta in Dumnezeu. La aceasta temelie, maicuta mea a avut o contributie covarsitoare… Anii au trecut, batranetea a venit pe neasteptate, cruda si nemiloasa, cu un verdict greu de acceptat: Alzheimer… Boala care la un moment dat nu a mai putut fi gestionata onorabil de noi, copiii ei… Cei care au trecut prin asta vor intelege…La un moment dat, a intervenit o cazatura urata cu ruptura de cap femural – o operatie reusita dar cu nevoie imperioasa de recuperare medicala dar si de o supraveghere permanenta…Salvarea noastra, (a tuturor) a venit prin Resedinta Victoria, unde mama mea a fost ajutata sa se recupereze fizic foarte bine, a fost ingrijita impecabil dar mai ales tratata cu respect si dragoste. Da, ati inteles bine…cu dragoste. Acea dragoste si caldura pe care o intalnesti doar intr-o familie adevarata si unita. De aceea, nu pot nu voi putea considera acest loc un „CAMIN SAU AZIL de batrani”, ci ca pe o oaza de lumina, mangaiere si bucurie aduse omagiu celor care ne-au crescut, celor carora le datoram viata si ceea ce suntem azi. Un personal de exceptie ales cu grija, astfel incat profesionalismul si omenia sa se imbine perfect…Un concept absolut inedit pentru Romania, pus in practica cu dragoste si sacrificii de Doina si Cornel Topuzaru, pentru a-i ingriji pe cei dragi noua, cu probleme de sanatate…Cuvintele mele sunt de prisos pentru a le aduce multumire! Sper din suflet sa simta recunostina mea si faptul ca pot conta pe mine in orice moment. O parte din sufletul meu a ramas acolo pentru totdeauna. Dumnezeu sa va binecuvanteze cu cele mai alese daruri ale sale, pentru tot ceea ce faceti si pentru ca mamica mea a plecat cu demnitate si multumire sufleteasca! Va iubesc, oameni frumosi!”

ELENA S. - CALIFORNIA, SUA

Elena S.„Multumesc intregii echipe de la Resedinta Victoria care participa la ingrijirea si tratamentul medical al tatălui meu. La mijlocul lunii mai, tatal meu a fost transportat la Resedinta Victoria intr-o situație foarte precara de sanatate si cu foarte putine sanse de a-si mai reveni. Datorita profesionalismului, umanismului, rabdarii si caldurii cu care este tratat zilnic, tatal meu a făcut progrese imense in mai putin de doua luni. Pot spune cu siguranta ca atat eu cat si restul familiei putem zambi din nou astazi stiind ca tata este intr-un loc minunat, o oaza de rai la Banesa care este Resedinta Victoria. De asemenea mii de multumiri pentru ca echipa de la Resedinta Victoria a acordat o nouă sansa la viata tatalui meu.”

MIHAELA FROST

Mihaela Frost„Aceasta este deja a patra vara pe care mama o petrece la Resedinta Victoria. In iunie 2013 ma aflam intr-una dintre cele mai ingrate situatii, aparent fara iesire, nemaiputand face fata ingrijirii mamei mele acasa. Aveam inima grea la gandul internarii dumneaei intr-un camin, dar, in acelasi timp, realizam ca nu o puteam feri de toate pericolele cotidiene la care o expunea evolutia bolii Alzheimer’s. In pofida tuturor eforturilor si a aranjamentelor incercate cu personal de ingrijire la domiciliu, simteam ca nu ii mai puteam garanta, in mod realist, mentinerea unui mediu sigur, ferit de riscuri si accidente. Nu numai ca acum o stiu pe mama protejata permanent, 24/7, la Resedinta Victoria, dar am si bucuria sa o vad socializand, inconjurata de prieteni si ingrijita cu drag de un personal bine pregatit profesional, oameni de o calitate morala si sufleteasca deosebita. Gradina din jurul centrului este o adevarata oaza de frumusete florala, iar atunci cand permite vremea, este atat de relaxant sa-mi petrec acolo timpul cu mama. Doresc sa multumesc inca o data intregii echipe si conducerii centrului Resedinta Victoria, precum si tututor celorlalti rezidenti, pentru cultivarea spiritului de respect si umanitate in inima acestei comunitati, care este acum a doua familie a mamei mele.”

„De asemenea, doresc sa va multumesc din nou pentru sprijinul pentru obtinerea certificatului de handicap, tocmai l-am ridicat de la DGASPC sectorul 3…. este vital ca a fost luata decizia corecta, dupa foarte multa lupta cu birocratia. Inca o data, mii de multumiri.”

CORNELIU PONTA - BUCURESTI

„Mama a suferit un atac cerebral la 92 ani. Consecintele neurologice rezultate au accentuat senilitatea si un inceput de alzheimer. A devenit complet dependenta de ingrijire specializata. de mai bine de 3 ani – din 2013, se gaseste la resedinta victoria. la inceput am fost ingrijorat gindindu-ma la dificultatile infinite pe care le intimpina cineva in activitatea cu oamenii in varsta. M-am linistit repede ajutat chiar de mama care a simtit ca este inconjurata de dragoste si a nascocit ca ea insasi a contribuit financiar la infiintarea asezamintului. asa incit si-a creat perceptia ca se gaseste … acasa. Asta crede si acum.
Intr-adevar, la resedinta victoria supravegherea medicala este prezenta la toate nivelele: vizita saptamanala a unui doctor, prezenta permanenta a unei asistente medicale, personal suficient, hrana local preparata, adecvata si la timp (mama a scapat de constipatie), exercitii fizice (au facut chiar si o excursie) si intelectuale (desen, indeminare, rebus) zilnice.
Asistentele medicale sunt atent selectate: dragute, rabdatoare, atente chiar dragastoase cu batranii, riguroase in ce priveste curatenia, doctoriile, masa si odihna. “stimulentele” solicitate sau acceptate de personalul centrului sunt interzise sub pedeapsa desfacerii contractului de munca, si astfel toti pacientii sunt tratati la fel. La momente speciale ale anului, pacientii merg la biserica sau primesc vizite ale unor ansambluri corale, de dans si altele. altfel spus batranii sunt tratati cu tot respectul. Toate cele de mai sus sunt fara indoiala un model excelent, un standard inalt, dar mai presus de asta sunt rezultatul unui management performant, eficient si foarte dedicat. nimic nu a fost neglijat, nici planul medical, nici cel nutritional, nici cel tehnic si nici cel empatic. mici gesturi, cum ar fi observatia ca papucii mamei sunt prea alunecosi, sau sugestia ca am putea obtine un certificat de handicap pentru mama, m-au facut sa admir si sa pretuiesc mult echipa Resedintei Victoria, careia ii multumesc si ii sunt recunoscator si pe aceasta cale.”

ELENA D.

„Admir de fiecare data daruirea din partea personalului…..!!!!!!”

DIANA T.

„Nu-mi vine sa cred ca exista responsabilitate, devotament si profesionalism, mai ales cand este vorba de batrani. Am vazut ororile din spitale, deci jos palaria.”

NELU N.

„Resedinta Victoria – o victorie impotriva singuratatii…o victorie impotriva tristetii…o victorie impotriva hainelor grele purtate la batranete…felicitari!”

ANA F.

„Va felicit pentru activitatea dumneavostra ! Sunteti cu adevarat un colectiv de profesionisti! Ne uitam cu nespusa placere la mama si bunica noastra si ne bucuram sa o vedem atit de vesela, vioaie si bine ingrijita.”

STEFAN PASSENDJI Daniela, Paris - Franta

„Mama mea a locuit la Resedinta Victoria timp de 3 ani. Pentru mine a fost o perioada de liniste pentru ca ingrijirea a fost exceptionala din toate punctele de vedere: igiena, sanatatea, hrana etc… si totul cu un respect fara de greseala din partea personalului. Recomand din tot sufletul aceasta resedinta. MII DE MULTUMIRI!!!”